26
április
2014

Szerencsés sorsolás a Szuperligás csapatnak

Csütörtökön kisorsolták a Szuperliga csoportbeosztását az MTSZ irodájában. A Siófoki Spartacus SE csapat a könnyebbik csoportba került, azonban sok múlik majd a név szerinti nevezésen júliusban.


 A Siófoki Spartacus SE csapata immáron harmadik évét kezdi meg az Országos Csapatbajnokság legfelső osztályában, a Szuperligában. Két éve sikerült kiharcolni a bennmaradást nagy csatában, tavaly azonban minden várakozást felülmúlva a fiúknak sikerült bejutniuk a rájátszásba, ahol végül a negyedik helyet szerezték meg. Csütörtökön került sor az idei évi bajnokság sorsolására az MTSZ irodájában és a csoportokat elnézve bizakodóak lehetünk idén is.

A könnyebbnek tűnő B csoportba került a Spari, ahol a következő ellenfelekkel kell majd megküzdjön: Ábris 2010 TC, Metro RSC és a Top Sport - Golden Ace csapata. A rájátszásba kerüléshez két győzelemre lenne szükség a csoportmérkőzések során ami talán nem is annyira elérhetetlen, mint azt sokan gondolták a sorsolás elött.

A csoport első kiemeltje az Ábris csapata. Tavaly a második helyet szerezték meg az MTK csapata mögött. Tavaly nagyon erősen állt fel a népligeti együttes. Játékosai között tudhatta a korábbi többszörös válogatott Kelner Ádámot, valamint két jelenlegi válogatott játékost is Filipenkó Viktort és Gödry Leventét. Idén azonban, ha hinni lehet a pletykáknak, a csapat jelentősen meg fog gyengülni az eligazoló játékosok miatt. Így talán lesz keresnivalójuk a mieinknek a torony magas esélyes ellen is.

A siófoki csapat lett a második kiemelt a tavalyi kíváló eredménynek köszönhetően. Így egy bennmaradó és egy feljutó csapat kerülhetett csak a csoportba még. A Spartacus keretében nem történt változás, az alapemberek továbbra is ott lesznek augusztusban is: Borsos Gábor, Virág Máté, Both József, Jakucska István, Imre László, Magó Krisztián, Székely Gábor és Bihari József alkotja a csapatot. A névszerinti nevezés határideje csak júliusban van így a csapat teljes névsora még akár bővülhet is addig.

A bennmaradó csapat a Metro csapata lett. Tavaly a kiesés ellen küzdöttek de két éve ott voltak ők is a rájátszásban. Akkor pont a mieink ellen dőlt el, hogy ki jut be a legjobb négy közé. A Spari a döntő meccset döntő set tiebreakben bukta csak el az idén eligazoló Szatmáry Adrián ellen. Kérdés a fővárosi klub igazol-e a helyére új játékost, akár egy külföldit vagy maradnak a meggyengült kerettel. Így talán idén több esélye lesz a srácoknak a győzelemre ellenük.

A negyedik, feljutó csapat a Top Sport - Golden Ace csapata. A szokatlanul fiatal csapatnak ez lesz az első szezonjuk az elitligában. Rutintalanságuk ellenére nem szabad lebecsülni őket, hisz a csapatban játszik 5 junior válogatott játékos is. A felnőttek között is remekül szereplő Ágoston fivérek és a nemzetközi szinten sikeres Valkusz testvérek mellett szerephez juthat a szintén fiatal Zeljenka Martin is.

A mérkőzéseket augusztus 1.-je és 9.-között játszák. A két legfontosabb meccset szerencsére a Spari hazai pályán játszhatja. Kell is minden bíztatás, hogy a fiúknak sikerüljön legyőzni az Ábris valamint a Metro csapatát is és így bejutni a legjobb négy közé a tavalyihoz hasonlóan.

Reméljük a fiúk idén is beváltják a hozzájuk fűzöt reményeket és a tavalyihoz hasonló kíváló eredményt érnek el. Gyertek ti is majd szurkolni, ezzel is segítve a játékosainkat! Nyáron találkozunk a Jókai Parki teniszpályákon!

Addig is drukkoljunk a fiúknak az egyéni versenyeiken, hogy minnél jobb formában érkezzenek a csapatbajnokságra.

Leave a comment

You are commenting as guest.