24
február
2014

Siófoki Dupla a Vidék Bajnokságon

Borsos Gábor nyerte a siófoki Felnőtt Vidék Bajnokságot egyéniben és párosban is.


Siófokon került megrendezésre a Felnőtt Vidék Bajnokság a hétvégén. A fiúknál hazai játékos is szerepelt a versenyen, Borsos Gábor.

Az első körben a kiemeltek nem kaptak ellenfelet, így a Spartacus játékosának, Gábornak sem kellett játszania. A második körben ellenfele nem jelent meg így játék nélkül került a legjobb 16 közé, ahova csak két kiemeltnek sikerült még, Morvai Árpádnak, a második, illetve Bartalkovics Marcellnek a negyedik kiemeltnek.

A negyeddöntőkben nem történt nagyobb meglepetés, a három kiemelt két sima setben nyert. A kiemelteken kívül a negyedik továbbjutó a PVTC tapasztalt játékosa, Simon István volt, aki két szoros setben, 6-4 7-6(5)-ra verte meg a fiatal Pusztay Szabint.

Az elődöntőben is a papírforma érvényesült. Gábor és a második kiemelt Morvai is simán csak 3-3 gémet veszítve jutottak a döntőbe. A döntőre sajnos nem tudott kiállni Morvai boka sérülése miatt, így Gábor ünnepelhette a Vidék Bajnoki címet.

A siófoki Spartacus SE játékosa immáron negyedszer hódította el a címet.

Gábor párosban is megnyerte a versenyt Árpi oldalán. A fiúk két pécsi játékos, Gouth Ambrus és Kovács Róbert, valamint Bartakovics Marcell és Pusztay Szabin keresztül hódította el a bajnoki címet a hétvégén.

A lányoknál sem történt nagyobb meglepetés. A nem kiemelt de esélyesnek számító Buczkó Emma és a második kiemelt Papi Claudia simán jutott a döntőbe, ahol nagy csatát vívtak. A két fiatal, egy korosztályban játszó lány csak három óra alatt tudta eldönteni a bajnoki cím sorsát. A maratoni csatát a ZTE játékosa, Papi Claudia nyerte 4-6 6-4 7-6(4)-ra.

Gratulálunk Gábor! Csak így tovább!