17
február
2014

Európa Bajnok a magyar csapat

A legfényesebb érmet akasztották azonban lányaink nyakába a csehországi Ricanyban, ahol a Gálfi Dalma-Stollár Fanny- Udvardy Panna összetételű csapat nem talált legyőzőre, ezzel 2009 után újra Európa-bajnok lett a magyar U16-os lány csapat!


A mieink a házigazda csehekkel kezdtek, ahol Dalma 61 62-re nyert Miklova ellen, Fanny pedig 62 64-re kikapott Vondrousovától, a két lány párosa azonban nagyon jól muzsikált, 63 63-ra nyertek, majd másnap az olaszokkal mérkőzhettek.

A kezdeti izgalmakat eltekintve ez sima meccs volt, Dalma 16 61 61-re verte Dariot, majd Fanny 62 75-re Simonellit, Fanny és Panna kettősének veresége így már nem számított.

Elérkezett ezt követően a mai nap, amikor is az az orosz gárda várt a mieinkre, akiket a hollandiai selejtező döntőjében már legyőztek a lányok és a forgatókönyv tökéletesen megegyezett a múltkorival.

Dalma ezúttal is megverte Kalinskayát (64 76(4)), Fanny pedig ezúttal sem tudta legyőzni Levashovát (60 63), a lányok azonban párosban besöpörték az aranyat, Fanny és Dalma 63 26 63-ra legyőzte az orosz duót, így megszerezték az aranyérmet!

Gratulálunk Lányok!!!

 

forrás: MTSZ

 

Kategóriák: Hírek, Hírek Budafok, Hírek Siófok, Hírek Fehérvár

24
február
2014

Siófoki Dupla a Vidék Bajnokságon

Borsos Gábor nyerte a siófoki Felnőtt Vidék Bajnokságot egyéniben és párosban is.


Siófokon került megrendezésre a Felnőtt Vidék Bajnokság a hétvégén. A fiúknál hazai játékos is szerepelt a versenyen, Borsos Gábor.

Az első körben a kiemeltek nem kaptak ellenfelet, így a Spartacus játékosának, Gábornak sem kellett játszania. A második körben ellenfele nem jelent meg így játék nélkül került a legjobb 16 közé, ahova csak két kiemeltnek sikerült még, Morvai Árpádnak, a második, illetve Bartalkovics Marcellnek a negyedik kiemeltnek.

A negyeddöntőkben nem történt nagyobb meglepetés, a három kiemelt két sima setben nyert. A kiemelteken kívül a negyedik továbbjutó a PVTC tapasztalt játékosa, Simon István volt, aki két szoros setben, 6-4 7-6(5)-ra verte meg a fiatal Pusztay Szabint.

Az elődöntőben is a papírforma érvényesült. Gábor és a második kiemelt Morvai is simán csak 3-3 gémet veszítve jutottak a döntőbe. A döntőre sajnos nem tudott kiállni Morvai boka sérülése miatt, így Gábor ünnepelhette a Vidék Bajnoki címet.

A siófoki Spartacus SE játékosa immáron negyedszer hódította el a címet.

Gábor párosban is megnyerte a versenyt Árpi oldalán. A fiúk két pécsi játékos, Gouth Ambrus és Kovács Róbert, valamint Bartakovics Marcell és Pusztay Szabin keresztül hódította el a bajnoki címet a hétvégén.

A lányoknál sem történt nagyobb meglepetés. A nem kiemelt de esélyesnek számító Buczkó Emma és a második kiemelt Papi Claudia simán jutott a döntőbe, ahol nagy csatát vívtak. A két fiatal, egy korosztályban játszó lány csak három óra alatt tudta eldönteni a bajnoki cím sorsát. A maratoni csatát a ZTE játékosa, Papi Claudia nyerte 4-6 6-4 7-6(4)-ra.

Gratulálunk Gábor! Csak így tovább!

Kategóriák: Hírek, Hírek Siófok

<<  1 2 [3