26
április
2014

Szerencsés sorsolás a Szuperligás csapatnak

Csütörtökön kisorsolták a Szuperliga csoportbeosztását az MTSZ irodájában. A Siófoki Spartacus SE csapat a könnyebbik csoportba került, azonban sok múlik majd a név szerinti nevezésen júliusban.


 A Siófoki Spartacus SE csapata immáron harmadik évét kezdi meg az Országos Csapatbajnokság legfelső osztályában, a Szuperligában. Két éve sikerült kiharcolni a bennmaradást nagy csatában, tavaly azonban minden várakozást felülmúlva a fiúknak sikerült bejutniuk a rájátszásba, ahol végül a negyedik helyet szerezték meg. Csütörtökön került sor az idei évi bajnokság sorsolására az MTSZ irodájában és a csoportokat elnézve bizakodóak lehetünk idén is.

A könnyebbnek tűnő B csoportba került a Spari, ahol a következő ellenfelekkel kell majd megküzdjön: Ábris 2010 TC, Metro RSC és a Top Sport - Golden Ace csapata. A rájátszásba kerüléshez két győzelemre lenne szükség a csoportmérkőzések során ami talán nem is annyira elérhetetlen, mint azt sokan gondolták a sorsolás elött.

A csoport első kiemeltje az Ábris csapata. Tavaly a második helyet szerezték meg az MTK csapata mögött. Tavaly nagyon erősen állt fel a népligeti együttes. Játékosai között tudhatta a korábbi többszörös válogatott Kelner Ádámot, valamint két jelenlegi válogatott játékost is Filipenkó Viktort és Gödry Leventét. Idén azonban, ha hinni lehet a pletykáknak, a csapat jelentősen meg fog gyengülni az eligazoló játékosok miatt. Így talán lesz keresnivalójuk a mieinknek a torony magas esélyes ellen is.

A siófoki csapat lett a második kiemelt a tavalyi kíváló eredménynek köszönhetően. Így egy bennmaradó és egy feljutó csapat kerülhetett csak a csoportba még. A Spartacus keretében nem történt változás, az alapemberek továbbra is ott lesznek augusztusban is: Borsos Gábor, Virág Máté, Both József, Jakucska István, Imre László, Magó Krisztián, Székely Gábor és Bihari József alkotja a csapatot. A névszerinti nevezés határideje csak júliusban van így a csapat teljes névsora még akár bővülhet is addig.

A bennmaradó csapat a Metro csapata lett. Tavaly a kiesés ellen küzdöttek de két éve ott voltak ők is a rájátszásban. Akkor pont a mieink ellen dőlt el, hogy ki jut be a legjobb négy közé. A Spari a döntő meccset döntő set tiebreakben bukta csak el az idén eligazoló Szatmáry Adrián ellen. Kérdés a fővárosi klub igazol-e a helyére új játékost, akár egy külföldit vagy maradnak a meggyengült kerettel. Így talán idén több esélye lesz a srácoknak a győzelemre ellenük.

A negyedik, feljutó csapat a Top Sport - Golden Ace csapata. A szokatlanul fiatal csapatnak ez lesz az első szezonjuk az elitligában. Rutintalanságuk ellenére nem szabad lebecsülni őket, hisz a csapatban játszik 5 junior válogatott játékos is. A felnőttek között is remekül szereplő Ágoston fivérek és a nemzetközi szinten sikeres Valkusz testvérek mellett szerephez juthat a szintén fiatal Zeljenka Martin is.

A mérkőzéseket augusztus 1.-je és 9.-között játszák. A két legfontosabb meccset szerencsére a Spari hazai pályán játszhatja. Kell is minden bíztatás, hogy a fiúknak sikerüljön legyőzni az Ábris valamint a Metro csapatát is és így bejutni a legjobb négy közé a tavalyihoz hasonlóan.

Reméljük a fiúk idén is beváltják a hozzájuk fűzöt reményeket és a tavalyihoz hasonló kíváló eredményt érnek el. Gyertek ti is majd szurkolni, ezzel is segítve a játékosainkat! Nyáron találkozunk a Jókai Parki teniszpályákon!

Addig is drukkoljunk a fiúknak az egyéni versenyeiken, hogy minnél jobb formában érkezzenek a csapatbajnokságra.

Kategóriák: Hírek, Hírek Budafok, Hírek Siófok, Hírek Fehérvár

26
április
2014

Harcban az ATP pontokért

 

Felnőtt Magyar Bajnokságot nyert párosban a siófoki Borsos Gábor, aki egyéniben is elődöntőt játszott. Jól indult tehát a 2014-es év a számára, főként, ha hozzátesszük, hogy egyéniben és párosban is megnyerte a Felnőtt Vidék Bajnokságot.


Elégedett a játékával, illetve az eredményekkel, vagy azért maradt önben hiányérzet?

Elégedett lehetek – mondta a siófoki Borsos Gábor, a helyi Spartacus SE huszonkét éves teniszezője, aki jelenleg hatodik a hazai ranglistán. –  Különböző okok miatt már fél éve nem játszottam, ám a vidékbajnokságot hazai pályán, Siófokon így is megnyertem. Ez remek felkészülés volt az országosra, melyen Filipenkó Viktortól kaptam ki az elődöntőben, pedig én sem játszottam rosszul. Nem volt jó a sorsolásom, a másik ágon döntőig juthattam volna… Egyébként tavaly salakon, Szuper Liga meccsen sikerült őt legyőznöm, ám most nagyon jó formát mutatott kemény pályán. Nem vagyok elégedetlen, mert remekül sikerült az alapozásom, jó erőben érzem magam, így optimistán nézek a szezon elé.

Lehet is optimista, hisz a magyar bajnokságon is színvonalas meccsen nyert a nagyon belelendült Valkusz Mátéval, illetve Kovács Márkkal szemben.

Sőt, az eredmények alapján a győztes Filipenkó is ellenem játszotta a legszorosabb meccsét. Kovácsot általában meg szoktam verni, míg a Valkusz elleni egy igazi presztízsharc volt, hisz egy feltörekvő fiatalról van szó. 

Hogyan tovább, az elmúlt év után idén is folytatódik az ATP pontok gyűjtése külföldön?

Igen, de ez egy borzasztó nehéz munka. Két-három sikeres selejtező után lehet csak eljutni a főtáblára, ahol aztán óriási szerencse kell, hogy ott megint egy-két kört menjen az ember. Nagyon sok energiát emésztenek fel már a selejtezők is… Azért két ATP pontot így is sikerült összeszednem tavaly, ami mellé még szeretnék hozzátenni néhányat idén is!

Itthon is akadnak komoly feladatok, elég csak a Szuper Ligára gondolni, melyben csapatával a Siófoki Spartacussal legutóbb a felsőházban, az első négyben végeztek. Meg lehet ezt ismételni?

Erőn felüli volt az a negyedik hely, óriási dolog lenne, ha megint a felsőházban zárnánk! Amíg nem tudjuk, milyen erősségű csapatok indulnak, illetve milyen lesz a sorsolásunk, felesleges arról beszélni, milyen eredményt érhetünk el.  A cél, ahogy korábban is a bennmaradás, ezt kell teljesítenünk. Minden esetre nagyon szeretem ezt a sorozatot, mindig jó újra találkozni a srácokkal.

Májusban Szegeden küzd a magyar Davis-kupa válogatott azért, hogy a kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába. Legutóbb meghívót kapott a kapitánytól, most is így lesz?

Erről még nem tudok konkrétumot mondani, de nagyon remélem, hogy újra ott lehetek a bő kertben, ami remek edzéslehetőség a számomra. A csapatot jelenleg a Balázs, Fucsovics, Filipenkó, Gödry négyes alkotja, ám ki tudja, talán a jövőben én is magamra ölthetem a címeres mezt Davis kupa meccseken.

Ebben nagy segítségére lehet edzője Bardóczky Kornél, akinél csak Taróczy Balázs és Gulyás István játszottak több Davis Kupa meccset hazánkban. Most már két éve dolgozik együtt Bardóczkyval, aki junior US Open-elődöntős és a világranglistán 254. is volt. Milyen vele a munka?

Megtaláltuk a közös hangot, emberileg és szakmailag egyaránt. Egyébként még most is kiválóan teniszezik, a játékos múltjának köszönhető azt hiszem, hogy így tudunk együtt dolgozni.

Írta: Keszthelyi Zoltán

Forrás: Somogyi Hírlap

Kategóriák: Hírek, Hírek Budafok, Hírek Siófok, Hírek Fehérvár

17
február
2014

Európa Bajnok a magyar csapat

A legfényesebb érmet akasztották azonban lányaink nyakába a csehországi Ricanyban, ahol a Gálfi Dalma-Stollár Fanny- Udvardy Panna összetételű csapat nem talált legyőzőre, ezzel 2009 után újra Európa-bajnok lett a magyar U16-os lány csapat!


A mieink a házigazda csehekkel kezdtek, ahol Dalma 61 62-re nyert Miklova ellen, Fanny pedig 62 64-re kikapott Vondrousovától, a két lány párosa azonban nagyon jól muzsikált, 63 63-ra nyertek, majd másnap az olaszokkal mérkőzhettek.

A kezdeti izgalmakat eltekintve ez sima meccs volt, Dalma 16 61 61-re verte Dariot, majd Fanny 62 75-re Simonellit, Fanny és Panna kettősének veresége így már nem számított.

Elérkezett ezt követően a mai nap, amikor is az az orosz gárda várt a mieinkre, akiket a hollandiai selejtező döntőjében már legyőztek a lányok és a forgatókönyv tökéletesen megegyezett a múltkorival.

Dalma ezúttal is megverte Kalinskayát (64 76(4)), Fanny pedig ezúttal sem tudta legyőzni Levashovát (60 63), a lányok azonban párosban besöpörték az aranyat, Fanny és Dalma 63 26 63-ra legyőzte az orosz duót, így megszerezték az aranyérmet!

Gratulálunk Lányok!!!

 

forrás: MTSZ

 

Kategóriák: Hírek, Hírek Budafok, Hírek Siófok, Hírek Fehérvár

24
február
2014

Siófoki Dupla a Vidék Bajnokságon

Borsos Gábor nyerte a siófoki Felnőtt Vidék Bajnokságot egyéniben és párosban is.


Siófokon került megrendezésre a Felnőtt Vidék Bajnokság a hétvégén. A fiúknál hazai játékos is szerepelt a versenyen, Borsos Gábor.

Az első körben a kiemeltek nem kaptak ellenfelet, így a Spartacus játékosának, Gábornak sem kellett játszania. A második körben ellenfele nem jelent meg így játék nélkül került a legjobb 16 közé, ahova csak két kiemeltnek sikerült még, Morvai Árpádnak, a második, illetve Bartalkovics Marcellnek a negyedik kiemeltnek.

A negyeddöntőkben nem történt nagyobb meglepetés, a három kiemelt két sima setben nyert. A kiemelteken kívül a negyedik továbbjutó a PVTC tapasztalt játékosa, Simon István volt, aki két szoros setben, 6-4 7-6(5)-ra verte meg a fiatal Pusztay Szabint.

Az elődöntőben is a papírforma érvényesült. Gábor és a második kiemelt Morvai is simán csak 3-3 gémet veszítve jutottak a döntőbe. A döntőre sajnos nem tudott kiállni Morvai boka sérülése miatt, így Gábor ünnepelhette a Vidék Bajnoki címet.

A siófoki Spartacus SE játékosa immáron negyedszer hódította el a címet.

Gábor párosban is megnyerte a versenyt Árpi oldalán. A fiúk két pécsi játékos, Gouth Ambrus és Kovács Róbert, valamint Bartakovics Marcell és Pusztay Szabin keresztül hódította el a bajnoki címet a hétvégén.

A lányoknál sem történt nagyobb meglepetés. A nem kiemelt de esélyesnek számító Buczkó Emma és a második kiemelt Papi Claudia simán jutott a döntőbe, ahol nagy csatát vívtak. A két fiatal, egy korosztályban játszó lány csak három óra alatt tudta eldönteni a bajnoki cím sorsát. A maratoni csatát a ZTE játékosa, Papi Claudia nyerte 4-6 6-4 7-6(4)-ra.

Gratulálunk Gábor! Csak így tovább!

Kategóriák: Hírek, Hírek Siófok

<<  1 [2