29
máj.
2014

Hétvégén kezdődik a $10.000-os Future verseny Budafokon

Hétvégén kezdődnek a nemzetközi felnőtt verseny selejtezői. A 10.000 dolláros ITF Future versenyen számos ország játékosai indulnak. Kíváló lehetőség ez a magyarok számára is. Több Davis Cup válogatott játékos is indul de sokan mások is ott lesznek.


A versenyre köszöntőt írt Dr. Szűcs Lajos a Magyar Tenisz Szövetség elnöke:

Kedves Teniszbarátok!

Szeretettel köszöntök minden kedves versenyzőt és szurkolót a Megatennis Circuit 14’ férfi Future versenyek első állomásán Budafokon.

A Budafoki BMTE első alkalommal nyújt helyszínt nemzetközi férfi pénzdíjas versenynek, de bízom benne, hogy nem utoljára.

Nagy öröm számunkra, hogy újra alkalmunk nyílik arra, hogy Future tornákat rendezzünk Magyarországon. Három éve három 10 000 dolláros versenyt rendeztünk egymás után, tavaly pedig a Nemzeti Edzésközpontban is alkalmunk volt hosszú szünet után ismét nemzetközi versenyeket rendezni.

A nemzetközi versenyek páratlan lehetőséget nyújtanak tehetséges fiataljaink számára, hogy megmérettessék erejüket és ne kelljen több ezer kilométert utazniuk egy-egy versenyre, hogy pontokat szerezhessenek. A teniszt kedvelők számára is egy kiváló alkalom, hogy színvonalas mérkőzéseket láthassanak és itthon szurkolhassanak a hazai kedvenceknek. A verseny izgalmasnak ígérkezik, hiszen rendkívül sokan neveztek. Pályára lép többek között Filipenkó Viktor, aki tavaly a második helyen végzett a Felnőtt Magyar Bajnokságon, párosban pedig egy Future tornát nyert Gödry Leventével együtt Izraelben, aki szintén indul a versenyen. Pályára lép Madarász Gergely. aki pár hete sikeresen mutatkozott be a Davis Kupa csapatban Szegeden, jelenleg pedig 712-dik a vilagranglistan, valamint Nagy Péter is. Bíró André és Borsos Gábor is szabadkártyával indul a főtáblán és reméljük ki tudják használni a lehetőséget.

Szeretném megköszönni a klubnak és minden dolgozójának, hogy lehetővé tették a verseny megrendezését.

Kívánok mindenkinek eredményes versenyzést és jó szurkolást!

Péntek estére elkészül a selejtező sorsolása, ahol több mint 10 hazai játékos is indul. Szeretettel várunk minden éreklődőt, aki kíváncsi a nemzetköz tenisz színvonalára, vagy csak drukkolna egy kicsit a magyar fiúknak. Szükségük lesz a bíztatásra! 

Leave a comment

You are commenting as guest.