26
április
2014

Harcban az ATP pontokért

 

Felnőtt Magyar Bajnokságot nyert párosban a siófoki Borsos Gábor, aki egyéniben is elődöntőt játszott. Jól indult tehát a 2014-es év a számára, főként, ha hozzátesszük, hogy egyéniben és párosban is megnyerte a Felnőtt Vidék Bajnokságot.


Elégedett a játékával, illetve az eredményekkel, vagy azért maradt önben hiányérzet?

Elégedett lehetek – mondta a siófoki Borsos Gábor, a helyi Spartacus SE huszonkét éves teniszezője, aki jelenleg hatodik a hazai ranglistán. –  Különböző okok miatt már fél éve nem játszottam, ám a vidékbajnokságot hazai pályán, Siófokon így is megnyertem. Ez remek felkészülés volt az országosra, melyen Filipenkó Viktortól kaptam ki az elődöntőben, pedig én sem játszottam rosszul. Nem volt jó a sorsolásom, a másik ágon döntőig juthattam volna… Egyébként tavaly salakon, Szuper Liga meccsen sikerült őt legyőznöm, ám most nagyon jó formát mutatott kemény pályán. Nem vagyok elégedetlen, mert remekül sikerült az alapozásom, jó erőben érzem magam, így optimistán nézek a szezon elé.

Lehet is optimista, hisz a magyar bajnokságon is színvonalas meccsen nyert a nagyon belelendült Valkusz Mátéval, illetve Kovács Márkkal szemben.

Sőt, az eredmények alapján a győztes Filipenkó is ellenem játszotta a legszorosabb meccsét. Kovácsot általában meg szoktam verni, míg a Valkusz elleni egy igazi presztízsharc volt, hisz egy feltörekvő fiatalról van szó. 

Hogyan tovább, az elmúlt év után idén is folytatódik az ATP pontok gyűjtése külföldön?

Igen, de ez egy borzasztó nehéz munka. Két-három sikeres selejtező után lehet csak eljutni a főtáblára, ahol aztán óriási szerencse kell, hogy ott megint egy-két kört menjen az ember. Nagyon sok energiát emésztenek fel már a selejtezők is… Azért két ATP pontot így is sikerült összeszednem tavaly, ami mellé még szeretnék hozzátenni néhányat idén is!

Itthon is akadnak komoly feladatok, elég csak a Szuper Ligára gondolni, melyben csapatával a Siófoki Spartacussal legutóbb a felsőházban, az első négyben végeztek. Meg lehet ezt ismételni?

Erőn felüli volt az a negyedik hely, óriási dolog lenne, ha megint a felsőházban zárnánk! Amíg nem tudjuk, milyen erősségű csapatok indulnak, illetve milyen lesz a sorsolásunk, felesleges arról beszélni, milyen eredményt érhetünk el.  A cél, ahogy korábban is a bennmaradás, ezt kell teljesítenünk. Minden esetre nagyon szeretem ezt a sorozatot, mindig jó újra találkozni a srácokkal.

Májusban Szegeden küzd a magyar Davis-kupa válogatott azért, hogy a kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába. Legutóbb meghívót kapott a kapitánytól, most is így lesz?

Erről még nem tudok konkrétumot mondani, de nagyon remélem, hogy újra ott lehetek a bő kertben, ami remek edzéslehetőség a számomra. A csapatot jelenleg a Balázs, Fucsovics, Filipenkó, Gödry négyes alkotja, ám ki tudja, talán a jövőben én is magamra ölthetem a címeres mezt Davis kupa meccseken.

Ebben nagy segítségére lehet edzője Bardóczky Kornél, akinél csak Taróczy Balázs és Gulyás István játszottak több Davis Kupa meccset hazánkban. Most már két éve dolgozik együtt Bardóczkyval, aki junior US Open-elődöntős és a világranglistán 254. is volt. Milyen vele a munka?

Megtaláltuk a közös hangot, emberileg és szakmailag egyaránt. Egyébként még most is kiválóan teniszezik, a játékos múltjának köszönhető azt hiszem, hogy így tudunk együtt dolgozni.

Írta: Keszthelyi Zoltán

Forrás: Somogyi Hírlap

Leave a comment

You are commenting as guest.